Andrei Folbert – Caietul cu amintiri

caiet folbert

Proiectul Hall of Fame al secţiei baschet Steaua Bucureşti a demarat sezonul trecut cu sprijinul partenerului nostru, Bobby Durbac. Au fost arborate pe peretele sălii “Mihai Viteazul” 21 de steaguri pentru fiecare titlu câştigat şi 16 maiouri ale legendelor baschetului stelist – 15 foşti jucători şi un antrenor, Costi Herold. Acest proiect ne-a oferit prilejul de a relaţiona cu familiile acestor oameni sau cu legendele în sine. Încântaţi de ideea noastră, mulţi dintre ei şi-au arătat sprijinul în acţiuni mai mari sau mai mici. De exemplu, Alin Savu a scris 14 texte superbe pentru rubrica “Jurnal de legendă” şi ne-a donat câteva obiecte personale şi cărţi.
De la gestul lui Alin Savu a venit ideea de a avea o vitrina dedicata “hall of famerilor”. Astfel, am început să adunăm de la fiecare obiecte personale şi am putut inaugura micul muzeu al Stelei în prezenţa jucătorilor care au adus glorie clubului nostru.
O donaţie de mare însemnătate a venit de la doamna Elena Folbert, soţia marelui Andrei Folbert. Aceasta a strâns meticulos, într-un caiet cu foaie milimetrică, articolele publicate despre soţul său de-a lungul carierei. Acum, vă oferim şansa de a citi presa acelor vremuri şi de a înţelege mai multe despre istoria baschetului românesc şi stelist. Este doar un prim pas spre biblioteca online pe care ne dorim să o realizăm pentru fanii noştri. Staţi aproape de noi şi nu uitaţi că cine uită nu merită!

De asemenea, dorim să strâgem colecția ziarul ”Sportul” din anii ’70-’90, alegând articolele dedicate baschetului. Cei care ne pot ajuta cu ziare din acea perioadă sau cu articole scanate le pot aduce la sala ”Mihai Viteazul” sau pot trimite imagini pe adresa ionut.georgescu@steauabaschet.ro. 

Puteți descărca de mai jos caietul cu amintirile lui Andrei Folbert:

Caietul cu amintiri, partea I (161 downloads)

 

Caietul cu amintiri, partea a 2-a (90 downloads)

 

Caietul cu amintiri, partea a 3-a (87 downloads)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București