Bronz la U20 și un trofeu individual important: “cel mai de perspectivă jucător”, pentru Steaua CSM EximBank

_SKY0722

_SKY0143Medalii de bronz pentru Steaua CSM EximBank în competiția U20. Cu șase jucători din 12 născuți în anul 2000 și doar doi baschetbaliști din generația 1997 (Bogdan Popa și Victor Petrache), echipa antrenată de Marko Filipovic și Valentin Ailenei a încheiat turneul final U20 cu două victorii și o singură înfrângere – aceeași linie de clasament cu ocupantele primelor două poziții, dar coșaveraj inferior.
Știința București a câștigat trofeul în meci direct cu Steaua, în ultimul joc al turneului final, scor 102 – 77. Aceeași echipă a câștigat de altfel net și duelul din tribună, cu o galerie energică, înarmată cu recuzită demnă de un meci de Liga Națională.
Andrei Arion, un jucător care, deși va împlini 17 ani abia la jumătatea lui august, a câștigat deja opt titluri naționale la baby baschet și alte categorii de copii și juniori, a tras primele concluzii după competiția găzduită de Arena de Baschet. “A fost foarte intens până la final. De fapt, până în sfertul trei. Celor de la Știința București le-au intrat foarte multe aruncări și noi parcă nu am știut ce să mai facem. Bravo lor, au jucat foarte bine! Am avut și noi primele două meciuri foarte bune, cu Clujul și cu Vlaicu, dar al treilea, în loc să fie cu noroc, a fost cu ghinion. Bravo celor de Știința, au jucat foarte bine. Sper să câștigăm anul acesta la U18. Eu sunt un tip foarte emotiv. Pentru mine, emoțiile înseamnă foarte mult. Baschetul fără emoție nu este nimic”, a spus conducătorul de joc al Stelei, desemnat “cel mai de perspectivă jucător”.
_SKY0091Finala pentu trofeu a debutat sub semnul echilibrului. Steaua și Știința s-au tatonat, și-au luat pulsul. Au condus când unii, când alții în primul sfert, Steaua a avut chiar și +7 pe tabelă, dar roș-albaștrii au încheiat până la urmă primele 10 minute doar cu avantaj minim, 25-24.
“O experiență foarte frumoasă, doar că… nu am reușit să ne motivăm suficient și să jucăm în echipă până în ultimul moment. Am încercat să luptăm până la capăt. Emoțiile, uneori poți să le stăpânești, alteori nu…”, este impresia generală cu care a părăsit competiția Daniel Ioniță._SKY0274
Știința a preluat controlul partidei începând cu sfertul doi. La pauza mare, Știința București avea +13 pe tabelă, la 52-39. Sub privirile calmului Jukka Toijala, scorul a căpătat proporții, ducând trofeul în vitrina contracandidatei din București. Jucătorii lui Filipovic au bifat o nouă experiență și o nouă lecție.
“A fost un turneu disputat, destul de greu. Am crezut că meciul decisiv a fost sâmbătă, dar cei de la Știința ne-au făcut viața grea duminică, în ultimul joc. Ne-au bătut destul de tare, din păcate nu ne-am atins obiectivul. La capitolul puncte pozitive – mi se pare că ne-am unit, am reușit să comunicăm mai bine față de meciurile anterioare și cred că am format un grup sudat, iar acest lucru ne va ajuta pe viitor”, a punctat George Darwiche, coordonatorul Stelei trecut căpitan pe foaia de joc a partidei.
Remarcații acestui Turneu Final au fost:
Daniel Mâinea (Vlaicu) – MVP
Daniel Mâinea (Vlaicu) – Best Rebounder
Cristian Mâinea (Vlaicu) – Best Defender
Dragoș Diculescu (Știința) – Top Scorer
Andrei Arion (Steaua) – Rising Star
BEST FIVE (TF U20 – 2017):
Antonio Năsturescu (Știința) – Best Point Guard
Dragoș Diculescu (Știința) – Best Shooting Guard
Camil Berculescu (U-BT) – Best Small Forward
Daniel Mâinea (Vlaicu) – Best Power Forward
Andrei Calenic (Steaua) – Best Center

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București