Concurență pentru postul de pivot: a semnat și Jason Boone

jason boone

Steaua CSM EximBank continuă să mute decisiv pe piața transferurilor. După ce a obținut semnătura muntenegreanului Dragan Zekovic, gruparea roș-albastră mai aduce un baschetbalist pentru a acoperi poziția a 5-a, pe care mai evoluează și Cătălin Baciu, aflat sub contract pentru încă un an cu finalista ediției 2016/2017 a Ligii Naționale de Baschet: Jason Boone.

Pivotul în vârstă de 31 de ani a semnat o înțelegere pe un sezon cu Steaua CSM EximBank.jason boone 1

Boone și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Germania și a fost coleg cu Alexandar Rasik (fostul coordonator de joc al roș-albaștrilor) în sezonul 2014/2015 în campionatul Turciei, la Torku Konyaspor. Americanul ajunge în România via Polonia, acolo unde a terminat cel mai recent sezon la TBV Start Lublin.

România estea cincea destinație din cariera lui Jason Boone.

În 2007, la absolvirea Universității din New York, Boone a luat drumul Germaniei, acolo unde a primit un contract în divizia regională. A făcut trecerea spre Bundesliga – primul eșalon valoric al baschetului nemțesc – încă din sezonul de debut la profesioniști, semnând cu BG 74 Göttingen. La finalul unei stagiuni 2009/2010 de vis cu Göttingen , în care și-a îmbunătățit semnificativ mediile – de la 4,38 puncte marcate pe meci, la 9,61 puncte reușite și 6,6 recuperări reușite – față de doar 4,0 în anul precedent, Jason Boone a câștigat cel mai important trofeu al carierei – EuroChallenge.

jason boone 2

În 2011, la un an de la succesul european, pivotul de 2,03 metri a început o colaborare pe patru sezoane cu o altă echipă germană, S.Oliver Baskets. În 2014, după opt ani petrecuți în Germania, destinația lui Boone a fost Turcia și Konyaspor. La final de sezon, americanul a plecat în Franța, la echipa de primă devizie Boulogne-sur-Mer. Pentru următorul sezon, Boone și-a urmat antrenorul din cadrul primelor experiențe germane, pe John Patrick, în Bundesliga, la MHP Giants Ludwigsburg. Activând o clauză din contract, americanul a părăsit mai devreme gruparea germană, unde nu a prins meci ca titular, pentru a semna cu formația poloneză TBV Start Lublin – echipă care a evitat la limită retrogradarea în sezonul precedent, cu o clasare pe poziția 15.

Per total, în sezonul 2016/2017, americanul care evoluează pe postul de pivot a jucat 40 de partide (în Germania și Polonia), iar mediile sale în cele 12 meciuri pentru polonezi – toate începute ca titular – au fost: 4,6jason boone 37 puncte din acțiune, 58,1% procentajul de reușită de la linia de libere, 7,33 media recuperărilor și 1,08 pase decisive pe meci.

Jason Boone are și o vastă experiență europeană: începând din 2010, a adunat 48 de meciuri în Cupele Europene, majoritatea în Eurocup, având o medie de 7,8 puncte marcate.

Jason are un frate mai mic, Malcolm, tot baschetbalist, care a evoluat alături de el în Bundesliga.

Tags:, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București