CSM Steaua București EximBank – bilanț la final de 2017

best 9

Anul 2017 a fost unul de succes pentru CSM Steaua București EximBank. Chiar dacă nu roș-albaștrii nu au reușit să câștige aurul în Liga națională, ei au jucat finala după 21 de ani! Medaliile de argint, deși amare pentru echipă, sunt o încununare a mai multor ani de muncă, a efortului depus de management, antrenori de jucători. Totodată, juniorii clubului au obținut performanțe notabile, în 2017: campioni naționali U16, argint la U18 și bronz la Liga I. CSM Steaua este, astfel, singura echipă din Liga Națională care a avut echipe în 5 competiții și a câștigat 5 medalii.

La fel de important ca aceste medalii este faptul că 6 jucătorii (Iliescu, Darwiche, Popa, Berceanu, Câțe, Diaconescu) și un  antrenor (Ionuț Bâscoveanu) care au trecut prin programul RESPECT au câștigat aurul cu naționala U20 la Campionatul European Divizia B de la Oradea!

SenioriProgramul RESPECT a mai înregistrat o victorie! Georges Darwiche s-a bucurat, în 2017, de un salt grozav! Juniorul descoperit de BC Laguna devine principalul jucător român al CSM Steaua și este selecționat la echipa națională de seniori, evoluând cu succes în preliminariile Campionatului Mondial.

Tot în preliminarii, CSM Steaua mai are trei reprezentați: antrenorul Jukka Toijla, secundul Finlandei, Cătălin Baciu, pivotul CSM Steaua, și Pavel Marinov, căpitanul naționalei Bulgariei!

Să nu uităm că în 2017, fanii CSM Steaua București EximBank l-au putut vedea jucând în Sala Mihai Viteazul pe fostul MVP al campionatului francez, Randal Falker, un baschetbalist cu un impact deosebit asupra echipei.

Succesul unei echipe nu se măsoară, însă, doar prin performanțele de pe teren, ci și prin impactul asupra comunității, prin campaniile desfășurate în afara terenului de baschet. În 2017, am strâns peste 5000 de cărți, cu ajutorul fanilor și al personalităților implicate în proiectul Reading Stands Tall powered by Autonom! În 2018, ne pregătim să le transportăm către centrele care vor beneficia de aceste donații.

Tot în 2017, CSM Steaua a venit cu o campanie unică dedicată fanilor înscriși în programul Patron la Steaua! Unul dintre ”patroni” a devenit jucător profesionist pentru o zi și a evoluat în tricoul roș-albastru în fața celor de la CSM Oradea! Radu Rugiubei a câștigat lupta cu ceilalți patroni, dar și ocazia de a fi baschetbalist cu alte în regulă pentru o zi!

20368996_1043083415822750_495897651264467127_oȘi, pentru că vorbeam de Georges Darwiche și progresul lui din 2017, CSM Steaua i-a dedicat un scurt metraj, în care familia sa ne-a povestit cum a fost evoluția sa, de la primii pași pe terenul de baschet, la convocarea și debutul în naționala de seniori. Darwiche și ceilalți colegi de la CSM Steaua vor încerca să găsească viitorul ”puști minune” al clubului, în cadrul inițiativei ”Draft Day”. Fiecare jucător este mentor pentru o grupă de juniori, are grijă de copii, răspunde întrebărilor și merge la antrenamente și meciuri.

Tot pentru juniori, CSM Steaua a organizat, în premieră, Basketball Fest! Părinții copiilor au pregătit tot felul de bunătăți, pe care le-au adus la partidele primul turneu U16. Toți banii strânși din donațiile celor care gustat din bunătățile preparate de părinți au fost dublați și s-au întors al copii, pentru proiecte de mini-antreprenoriat!

Sărbătorile de iarnă au venit și ele cu campanii deosebite. A cincea ediție a evenimentului ”De Crăciun jucăm baschet” a strâns la Sala Polivalentă pentru 2500 de spectatori, care s-au bucurat de show-ul oferit de jucătorii de la Dan Dacian și BC Laguna, dar și de dunkerii de la Lords of Gravity. Venirea lui Moș Crăciun a încununat o nouă seară magică pentru micii steliști.

În Ajunul Crăciunului, jucătorii CSM Steaua, împreună cu familia Bioderma, au mers la Maternitatea Giulești, unde au împărțit cadouri și bucurii proaspetelor mămici și micuților veniți pe lume în preajma Nașterii Domnului!

vSfârșitul lui 2017 a marcat și startul programului SALT(Steaua și A.L.I.A.T. Luptă pentru Tineri), un program de responsabilitate socială realizat de CSM Steaua EximBank împreună cu A.L.I.A.T. (Alianța pentru Lupta împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor). În ultimul meci al anului, jucătorii roș-albaștrii au purtat șosete verzi pentru a promova pe rețelele de socializare campania #VerdeStop!

În 2017, alături de grupele de juniori U18 și U16 u venit noi sponsori, Sloop și Piraeus. Lor, dar și celorlanți parteneri, le mulțumim pentru sprijin!

Cel mi mult, însă, vă mulțumim vouă, fanilor noștri, pentru că ați fost alături de noi, la bine și la greu!

Să avem toți un an 2018 fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București