Cu RESPECT, spre performanță!

18813830_1372721816139818_327816852849029752_n

“One Big Army 2017/2018” de la mic la mare!

TEXT 2CSM Steaua București duce povestea performanței mai departe, viziunea centrală rămânând aceeași: educație prin baschet pentru copiii din capitala României! Scopul programului RESPECT este cât se poate de simplu și de clar: să ofere cel mai eficient mod de insușire a elementelor de muncă în echipă, de colaborare și disciplină, respectând un set bine stabilit de valori morale și profesionale. Așadar, ecoul muncii noastre răzbate dincolo de terenul de baschet, ajungând în casele dumneavoastră și în comportamentul copilului la școală și în societate. Teren, școală și acasă! Ăsta da coș de trei puncte!
Programul vizează, în paralel, partea de inițiere, educație și dezvoltare prin sport și partea de îndrumare a celor mai talentați tineri jucători către palierul baschetului de performanță. Totul, alături de partenerii deja tradiționali – A.C.S. Dan Dacian și A.B.C. Laguna, unele dintre cele mai mari și mai bine organizate cluburi de juniori din țară.
Și pentru că în sport performanța se premiează, acest lucru se va întâmpla în acest an competițional și în programul RESPECT, printr-o inițiativă nouă în peisajul baschetului juvenil românesc: cei mai buni jucători, indiferent de categoria de vârstă, vor fi integrați în echipa care va lua startul în Liga I, denumită sugestiv, Elite! Un focus mai mare pe dezvoltarea celor mai de perspectivă juniori, mai multe meciuri tari în România dar și în străinătate, mai puține deplasări inutile din punct de vedere sportiv și al timpului, mai multe antrenamente și o mare diversitate în ceea ce privește activitățile extra-baschet de care viitorul clubului va avea parte. Bineînțeles, concurența va apăsa pe umerii jucătorilor, structura echipei bazându-se pe o politică de promovare-retrogradare. Așadar, fără limită de vârstă, la cea mai înaintată categorie baschetbalistică înainte de Liga Națională! Nu grăbim viitorul ci îl pregătim din timp!
Sub umbrela programului RESPECT, Steaua CSM EximBank și-a apărat în sezonul recent încheiat titlul la U16 – adunând exact 100 de partide în ultimii patru ani la această categorie de vârstă – este vicecampioană națională la U18 – aceasta fiind a patra prezență consecutivă pe podiumul final – și este medaliată cu bronz la U20 și în Liga 1, acolo unde evoluează cei mai buni tineri jucători roș-albaștri. 23 de jucători români ai CSM Steaua București și-au completat CV-ul în sezonul trecut prin convocări la loturile naționale (2 la U20, 1 la lotul universitar, 6 la U18 – baschet și 3×3, 2 la U16, 12 la U15).

20430135_1043082925822799_3073834912944993432_nSunt 8 juniori U23 ai programul RESPECT, care în acest sezon competițional 2017/2018, vor activa în LNBM:
1. Darwiche Georges – CSM Steaua EximBank
2. Popa Bogdan – CSM Steaua EximBank
3. Victor Petrache – CSM Steaua EximBank
4. Diculescu Dragoș – CSM Steaua EximBank
5. Daniel Ioniță – CSM Steaua EximBank
6. Calenic Andrei – CS Politehnica Iasi
7. Măciucă Mihai – CS Phoenix Galati
8. Iliescu Andrei – CS Dinamo Bucuresti

Desigur, toți acești jucători vor fi sprijiniți de staff-ul tehnic, format din specialiști în domeniu, acreditați și licențiați:
Goran Vrkic – antrenor licențiat FIBA
Dacian Dan – antrenor licențiat FRB, licența A
Sorin Dragomirescu – antrenor licențiat FRB, licența A
Adrian Petreanu – antrenor licențiat FRB, licența B
Ciprian Enache – antrenor licențiat FRB, licența B

De pregătirea fizică se ocupă Ronald Anzur și Ștefan Cusursuz, iar de recuperarea și preventia sportivă au grijă kinetoterapeutul Claudiu Ilina și Sergiu Mușat, toți profesioniști cu vastă experiență în domeniu.
Managerul programului de juniori al clubului nostru este Sorin Rudeanu.

18359137_1111364435673597_8481791660841200615_oÎn sezonul competițional 2017/2018 publicat de Federația Română de baschet, echipele partenere ale programului RESPECT vor evolua după cum urmează:
La sub 13 ani, trei echipe în Grupa 6: A.C.S. Dan Dacian 1 și 2 și A.B.C. Laguna București. Adversare: C.S.O. Voluntari, B.C. Slam București, C.S.S. Ploiești.
La sub 14 ani, o echipă în Grupa 6: B.C. Laguna București. Adversare – A.C.S. Pro Basketball Group București, C.S.U. Ploiești, B.C. Slam București și A.B.C. T-Pack Ploiești.
La sub 16 ani, două echipe în Grupa 8: C.S.M. – Steaua 1 și 2 București. Adversare – A.C.S. MC Ball Mangalia, C.S.S. Nr.1 Constanța și C.S. Phoenix Constanța.
La sub 18 ani, trei echipe:
în grupa 5, A.C.S Dan Dacian București. Adversare: B.C. Slam București, C.S. Cuza Sport Brăila, C.S. Phoenix – L.P.S. Galați și C.N. Aurel Vlaicu București
În grupa 6, A.B.C Laguna București și C.S.M. – Steaua București. Adversare: A.B.C. T-Pack Ploiești, C.S.S. Tulcea și C.S.S. Nr.1 Constanța

În ultimii 5 ani de zile am adunat împreună peste 20 de medalii la toate categoriile de vârstă și am dovedit că parteneriatul CSM Steaua București, Dan Dacian și BC Laguna formează cel mai bun program de juniori din baschetul Românesc. Și, totuși, suntem de-abia la început, încrezători că viitorul ne va aduce rezultate și mai bune prin copii talentați, educați și împliniți, pe teren și în afara lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București