Parteneriat

Virgil Stanescu, presedinte CSM Steaua București EximBank 

„Exista oameni care fac lucrurile sa se intample, exista oameni care privesc cum se intampla lucrurile si exista oameni care se intreaba ce s-a intamplat. Ca sa ai succes trebuie sa fii acea persoana care face lucrurile sa se intample”. Este un citat al lui Jim Lovell, comandant al misiunii spatiale Apollo 13, mult mai cunoscut datorita altei replici celebre: Houston, we have a problem!

M-am oprit la cuvintele lui Lovell pentru ca in ele am gasit cea mai fidela descriere a momentului de debut al proiectului CSM Steaua Bucuresti EximBank.

In vara anului 2013, dupa o perioada mai putin fasta, care a culminat cu retrogradarea în Divizia B, CSA Steaua Bucuresti revenea pe prima scena a baschetului romanesc.

A fost momentul in care am decis ca trebuie sa trec din zona oamenilor care privesc cum se intampla lucrurile, in cea a oamenilor care fac lucrurile sa se intample. A fost momentul in care am decis sa ma implic si dincolo de parchet, ca presedinte al clubului. Am avut Steaua pe piept si acolo am vrut sa ramana. Asa am inceput acest proiect, din pasiune si dorinta. Dorinta de a readuce Steaua acolo unde ii este locul, printre stele!

Am pornit pe acest drum cu convingerea ca ne putem ridica la asteptarile numelui Steaua – unul dintre ”brandurile” sportive cu cea mai mare notorietate in Romania, asociat permanent cu ideea de performanta.

Asadar, Steaua Baschet era pregatita din punct de vedere tehnic pentru a merge mai departe – avea o echipa noua si in teren si pe margine, un antrenor cu experienta, un palmares intern si extern bogat si.. mult entuziasm.

Si aici ma vad nevoit sa ma intorc la Lovell, pentru ca desi aveam toate cele enumerate mai sus, am realizat ca totusi: Houston, we have a problem! Steaua este, fara indoiala, cel mai puternic brand sportiv din Romania, insa, pentru a asigura resursele financiare necesare dezvoltarii unui mediu performant, trebuie transformat intr-un brand comercial.

Cand esti sus si faci performanta, toata lumea este alaturi de tine si te sustine, insa sunt foarte putini cei care dau credit si sustin proiecte abia pornite. De aceea suntem cu atat mai recunoscatori principalilor nostri parteneri – Primaria Municipiului Bucuresti si EximBank – carora le multumim ca au crezut in proiectul nostru si ne-au sustinut, iar astazi putem vorbi despre CSM Steaua Bucuresti EximBank.

Un proiect care, dincolo de readucerea Stelei in elita baschetului romanesc, are si o misiune de responsabilitate sociala. Am inceput actiuni in scoli cu tinerii pentru ca vrem ca acestia sa faca mai mult sport pentru ca eu cred ca fara sport suntem un popor sarac din toate punctele de vedere.

Vrem asadar sa facem performanta, dar in acelasi timp sa cream un adevarat fenomen baschetbalistic prin fidelizarea suporterilor si popularizare a baschetului in randul copiilor si tinerilor si astfel sa ramanem cu capul sus…cum numai baschetul te tine!

 

CSM CSA Steaua:

Gabriela Szabo

Cristian Petrea

 

Traian Halalai, presedinte EximBank

“EximBank este constant preocupata de sustinerea valorilor romanesti si a performantei, iar acest proiect le contine pe ambele. Steaua este unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti, una dintre valorile autohtone, pozitie pe care a cucerit-o prin performanta. Suntem convinsi ca, avand EximBank alaturi, Steaua va redeveni lider in baschetul romanesc.”

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București