Învățăturile lui Arion. Juniorul Stelei a scris un ghid despre pregătirea psihologică în baschet

_SKY0181

Nu a împlinit încă 17 ani. Se prezintă cu dezinvoltură, celor 1.189 de prieteni virtuali și nu numai: “Basketball player. Simple as that”. Pe cât de simplă și corectă este această caracterizare, pe atât de adevărat este însă că Andrei Arion este și “much more than that”.
Într-un sport în care reperele se fixează dintotdeauna și parcă pentru totdeauna peste ocean, în State, Andrei este un talent înnăscut, care a primit recent trofeul pentru “cel mai de perspectivă jucător”, în cadrul turneului final U20 al României. Este și un lider, care gestionează foarte bine responsabilitățile postului de coordonator de joc. Este deja campion – de opt ori campion național, la 16 ani!, de la baby baschet la U16. Este campion și la învățătură, olimpic la nu mai puțin de patru materii (matematică, biologie, engleză și chimie) și bursier la Școala Americană din București. Are și carismă, știe să vorbească asemeni unui baschetbalist profesionist chiar _SKY0287și după o înfrângere care apasă greu pe inimă și pare că tavălește un perete peste fiecare membru al echipei. Și ca un personaj de film turnat în studiourile de la Hollywood, Andrei Arion este și un tip cu multă inițiativă: a scris un ghid despre baschet, gros cât o lucrare de licență.
Andrei Arion știe cu se mănâncă baschetul de performanță și ceea ce a pornit ca un ghid care să ajute echipa școlii s-a transformat într-un ghid care îi poate ajuta pe toți cei care joacă baschet, care sunt la nivelul lui, care poate vor ajunge sau doar visează să ajungă la nivelul lui. “Consider că această carte prezintă bazele pregătirii psihologice ale unui jucător de baschet. În România, juniorii se antrenează fizic și tactic, dar pregătirea mentală este neglijată. Rolul acesteia nu este bine definit în pregătirea juniorului român. Ca urmare, mulți jucători români au de suferit din cauza unei lipse pe partea mentală. Din fericire, mentalitatea poate fi antrenată și îmbunătățită. Sper că ce am scris să fie un start de drum care va îndemna jucătorii de orice nivel să încerce un alt timp de antrenament”, este mesajul lui Andrei Arion.
“The psychological profile of a basketball player” este un ghid de 116 pagini în limba engleză, structurat în trei părți care tratează etapele distincte ale pregătirii și desfășurării unui meci: “înainte”, “în timpul” și “după”. Documentat, cu peste 40 de surse biografice consultate și inventariate în anexă, presărat cu citate motivaționale aparținând celor mai proeminente personalități ale baschetului , ghidul este întregit de două interviuri, cu Robert Bobroczky, coechipierul lui Andrei în lotul naționalei de baschet României și, repsectiv, cu Levi Szijarto, jucătorul Stelei care deține și recordul pentru cele mai multe titluri în Liga Națională.
***
_SKY0451Și reluăm prezentările. “Numele meu este Andrei Arion și am 16 ani. Joc baschet de peste 11 ani și am avut șansa de a reprezenta România la nivel internațional în ultimii trei ani. Sunt cu adevărat îndrăgostit de baschet și cred că într-o zi voi ajunge să joc în NBA”. Steaua CSM EximBank, clubul care se mândrește cu programele sale RESPECT și Reading Stands Tall, ar putea adăuga că este foarte posibil ca Arion tocmai să fi pus “cartea de temelie” în lista de lecturi folositoare pentru baschetbaliștii români wannabe.

Puteți descărca ghidul scris de Arion chiar aici: The psychological profile of a basketball player (1265 downloads)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București