Jukka Toijala: ”Aveam nevoie de această victorie, băieții au muncit exemplar și am meritat să ne impunem”

Photo: Cronos/Catalin Soare

Steaua CSM EximBank București a învins pe BC CSU Sibiu, scor 71-57, în al doilea meci din Top6. Dave Dudzinski a marcat 16 puncte și și-a mai trecut în cont 13 recuperări, iar Randal Falker a bifat 15 puncte, 10 recuperări pentru Steaua. Decisiv pe final de meci a fost Marius Runkauskas, cel care a înscris toate cele cinci coșuri ale sale din acțiune pe parcursul ultimelor minute de joc. El a terminat cu 14 puncte.

Photo: Cronos/Catalin SoareJukka Toijala: “Cred că în primul sfert s-au văzut emoțiile. Am fost ezitanți, apoi am reușit să întoarcem jocul și soarta partidei datorită faptului că ne-am liniștit, ne-am calmat și am reușit să fim mai abili în ofensivă. Avem jucători ușor accidentați în lot în acest moment, care intră pe teren cu mici dureri și nu sunt la sută la sută. De aceea, trebuie să temperăm puțin ritmul de joc. Ne-am impus să facem asta și am reușit să punem planul în aplicare. Am avut o prestație bună în defensivă, dar mai avem mult de muncit în ofensivă. Per total, sunt foarte mulțumit la finalul acestui meci. Am muncit mult pe teren, am consumat destulă energie. Am început bine, de la pressingul avansat impus de Levi (n. Szijarto). El a ținut sub presiune adversarul și, de aici, este mai ușor pentru toți ceilalți. Încă învățăm, încă lucrăm la gândirea colectivă și încă mai facem greșeli. Dar aveam nevoie de această victorie, băieții au muncit exemplar și am meritat să ne impunem. Nu în ultimul rând, am avut o super-atmosferă. Vreau să le mulțumesc fanilor pentru sprijinul lor. Au fost momente dificile pentru acești jucători, au nevoie de sprijinul fanilor și știu că savurează fiecare moment alături de galerie.”

Mihai Paul: “Apărarea a făcut diferența: am încasat doar 57 de puncte. Asta cred că a fost marea noastră problemă pe tot parcursul sezonului. Trebuie să continuăm în ritmul ăsta. Nu suntem la capacitate maximă, însă până la momentul meciurilor eliminatorii, cred că o să fim unde trebuie. Galeria ne-a lipsit foarte mult în acest sezon, ei schimbă meciul. Sperăm să fie alături de noi până la sfârșitul campionatului. Jucăm mult mai bine când îi avem alături, ne împing de la spate. Însă, trebuie să continuăm să ne îmbunătățim jocul ofensiv, și defensiv – în ciuda faptului că am primit doar 57 de puncte, tot am făcut destul de multe greșeli individuale. Trebuie să jucăm și mai bine.”

Foto: Cătălin Soare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București