Jukka Toijala și Saša Ocokoljić sunt noii antrenori ai Stelei CSM EximBank

welcomejt

După ce au analizat CV-urile a peste 40 de antrenori și au avut interviuri și intalniri cu “finaliștii”, oficialii Stelei CSM EximBank au ajuns la un acord cu antrenorul finlandez Jukka Toijala pentru a prelua funcția de principal al echipei roș-albastre. El va fi ajutat de secundul Saša Ocokoljić, campion în România cu CSU Ploiești în 2015.

Jukka Toijala, care va împlini în luna mai 45 de ani, a fost de trei ori campion în Finlanda ca jucător. A început să antreneze în 2006 și a devenit rapid unul dintre cei mai buni tehnicieni din țara nordică, ducând cluburile Kouvot și Kataja până în finala campionatului. De altfel, la Kataja a cunoscut cele mai mari performațe ca antrenor, reușind să ajungă până în sferturile de finală ale Eurochallenge, în 2013, învingând, pe traseu, pe CSU Ploiești și Gaz Metan Mediaș.

t_ToijalaJukka040114-3-600x400În 2014, Toijala a luat un an de pauză de la antrenorat, pentru a lucra în Federația Finlandeză de Baschet, dar și pentru a vizita cluburi din Europa și SUA(Frankfurt Skyliners, Khimky, Olimpia Ljubljana, Davidson College, LA Lakers). În toamna lui 2014 a revenit la Kataja, pe care a condus-o în a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup, dar și în playoff-ul campionatului național.

Încă din 2005 a condus naționalele de juniori ale Finlandei, iar din 2010 este omul din spatele ofensivei lui Henrik Dettmann, pricipalul echipei naționale de seniori, cu care a participat la 4 campionate europene și la Mondialele din 2014.

Jukka Toijala, un adept al jocului rapid și colectiv și a unei apărări agresive, a urmărit Liga Națională de Baschet Masculin a României, unde au evoluat finlandezul Gerald Lee, dar și Jonte Flowers, fostul său elev de la Kataja.

El a declarat, după semnarea contractului: ”Sunt recunoscător pentru șansa de a antrena Steaua CSM EximBank. Am urmărit campionatul României în ultimii ani și am remarcat o creștere a calității baschetului. La Steaua, scopul nostru este de a valorifica întregul potențial al jucătorilor pentru ca echipa să devină cea mai bună variantă a sa. Ne dorim ca la începutul playoff-ului să ajungem la cel mai bun nivel posibil și să încercăm să scriem istorie pentru acest club.”

BASCHET MASCULIN: CSU ASESOFT PLOIESTI-BC TIMISOARA, LIGA NATIONALA (10.04.2015)Saša Ocokoljić este recunoscut ca unul dintre cei mai buni fundași străini care au jucat în România. El a evoluat pentru CSU Ploiești în 2005-2006 și a revenit aici ca secund, în sezonul 2014-2015. El s-a ocupat de partea de scouting și pregătire individuală în cel mai bun sezon de Eurocup al prahovavenilor(reușind calificarea în Top32) și a preluat conducerea echipei din cauza problemelor de sănătate ale lui Vladimir Arnautovic. A devenit campion cu CSU Ploiești în primăvara lui 2015. Aici a lucrat cu Marius Runkauskas, Levente Szijarto și Vlad Negoițescu.

Toijala și Ocokoljić vor începe luni lucrul cu roș-albaștrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București