Jukka Toijala: ”Suntem cu 2 săptămâni în urmă cu pregătirea. De aceea avem oscilații în joc!”

image

Jukka Toijala, antrenorul CSM Steaua București Eximbank, a făcut o analiză a prestației elevilor săi, după eliminarea din FIBA Europe Cup: ”În primul rând, faptul că am pierdut ambele meciuri înseamna că Egis Kormend a fost echipa mai bună.
Suntem cu 2 săptămâni în urmă cu pregătirea. De aceea avem oscilații în joc, cu momente foarte bune, iar apoi cu căderi în evoluție. Să primești 15 puncte fără să marchezi este inacceptabil, în acest moment al anului! De aceea am și pierdut meciul de la Târgoviște. La fel ca la Kormand, am luptat acolo, dar apoi am cedat 15 puncte și a fost foarte greu să mai recuperăm.
Trebuie să le dau, însă, credit jucătorilor, pentru că înaintea ultimului sfert le-am spus că nu cedăm și nu au cedat, au luptat tare, am recuperat puncte și am ajuns chiar să conducem la un punct. Știam că dacă mai marcam 6-10 puncte înca mai aveam șanse, deși ne propusesem victoria. Dar adversarii au înscris câteva coșuri importante și asta a fost istoria meciului.
În ultimul sfert le-am spus băieților să dea totul pe teren, dar am jucat și cu o linie mai scurtă, cu Marinov pe poziția 4, împreună cu Runkauskas, Taylor și Lapornik și am reușit să fim mai rapizi decât adversarii. Aici a fost poate plusul în sfertul 4, dar, totodată, cred că i-am folosit prea mult pe acești jucători și spre final au fost puțin obosiți.
Sala aceasta nu este a noastră, deși am venit luni și ne-am antrenat aici, am avut 3 sesiuni de aruncat la coș, dar se simte din procentaj că băieții nu sunt obișnuiti cu panourile. Runkauskas a avut 0 din 5 la aruncările de 3 puncte, iar Lapornik și Marinov au reușit doar câte o aruncare. Să zicem că marcam măcar încă 2 din acele aruncări și situația stătea altfel.
Vor fi multe antrenamente pentru noi, avem câte un meci pe săptămână, cred că echipa are potențial, trebuie să muncim și să mergem pas cu pas, dar cu siguranță este o dezamăgire că am pierdut. Echipa încă nu e închegată, se vede din greșelile jucătorilor, dar se vor corecta după o lună, sper. Am lucrat mai mult la defensivă în primele două săptămâni și suntem puțin în urmă cu pregătirea atacului și se vede că nu se leagă jocul în atac. Avem jucători buni, dar trebuie lucrat pe toate planurile.”

Următorul meci al CSM Steaua București Eximbank va avea loc sâmbătă, la Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București