Cuvânt înainte

Cuvânt înainte

După negocieri eşuate cu Ionuţ Georgescu, managerul general al echipei Steaua CSM EximBank, am acceptat să fiu deschizătorul acestui „Jurnal”, deşi nu mă simt deloc confortabil – mărturisesc absolut sincer – în pielea unei legende în viaţă (cum va fi „după”, vom vedea!). De altfel, cine mă cunoaşte cu adevărat, ştie că nu am fost niciodată o persoană care şi-a dorit cu obstinaţie prim-planul luminii reflectoarelor.

Dacă am acceptat totuşi acest nou rol,  faptul se datorează unei triple motivaţii: mi-a plăcut foarte mult baschetul, am iubit cu adevărat Steaua (dovadă cei 31 de ani petrecuţi pe „câmpul muncii” în clubul roşu-albastru) şi îmi place (încă) enorm de mult să scriu! Vorbesc la timpul trecut când mă refer la baschet şi Steaua pentru că pasiunea sentimentelor din tinereţe are altă intensitate decât adâncimea trăirilor încercate la apusul vieţii.

Şi ar mai fi şi un al patrulea motiv care mă face să mă aşez cu plăcere în faţa tastaturii, în afara scrisului propriu-zis.

În adâncul sufletului nutresc încă speranţa, poate naivă dar sinceră, că amatorul de sport din România (suporter sau doar simpatizant) va descoperi cândva că această condiţie este aducătoare de bucurie, nu doar de înverşunare şi ură aşa cum se întâmplă astăzi cam peste tot în jurul nostru, nu doar în sport şi nu doar la noi, pe „piciorul de plai”.

Şi când spun asta mă gândesc în mod expres la ceva anume: la atât de celebrul „You’ll Never Walk Alone”, imnul lui FC Liverpool – a cărui istorie (asta da legendă!) a fost atât de minunat pusă în paginile romanului Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri de către Radu Paraschivescu, un nume arhicunoscut iubitorilor de sport din România.

Sper aşadar ca, într-o bună zi, şi suporterii Stelei şi nu numai ei, să cunoască bucuria autentică, profundă şi înălţătoare pe care o înalţă spre cer felul în care este cântat de către suporterii englezi, pe Anfield Road, „Niciodată nu vei merge singur”!

Când va fi înţeles asta majoritatea românilor, multe se vor fi schimbat în bine în această ţară!

P.S. – În mod inerent, în paginile acestei rubrici vă veţi întâlni cu personaje şi întâmplări despre care am pomenit în cartea mea „Slamdunk.ro”, apărută în urmă cu trei ani. Pentru cei care nu au citit-o, cred că mai există câteva exemplare care mai pot fi procurate online, adresându-vă celor de la „Sport Arena”. Lectura ei ar completa în mod fericit cele ce urmează.

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București