IMG_4581-840x430

Speranțe în portocaliu și negru. Viitorul Stelei este și aici, în echipa U14 care a rupt concurența în România

 

La Baschet Club Dan Dacian, copiii intră pe teren visând că, la un moment dat, tricoul portocaliu cu negru va deveni roș-albastru. De partea cealaltă, Dan Dacian, alături de întreaga echipă din staff-ul clubului pentru copii și de conducerea Stelei – visează la aceeași schimbare a culorilor.

Baschet Club Dan Dacian este unul dintre cluburile partenere în programul R.E.S.P.E.C.T., cel care caută talente în baschet și își propune să formeze nu doar sportivi, ci și caractere și oameni. Sezonul 2016/2017 a făcut inimile să tresalte. Și ale copiilor, și ale antrenorilor și oficialilor, și ale părinților.

Cu un titlu de campioni naționali la baschet U14, câștigat la Oradeea, și un al doilea mare triumf, repurtat în acest weekend, în finala Campionatului Municipal pe București, baschet Club Dan Dacian este forța numărul unu la masculin U14. În cei 14 copii care alcătuiesc echipa U14, Ionuț Georgescu, managerul general Steaua CSM EximBank, vede o promisiune pentru grupele de excelență ale militarilor. Visează la un viitor în care acești copii vor decide un sfert în Liga Națională.

Cu siguranță vor fi foarte mulți din actuala echipă U14 care vor face pasul mai departe spre grupele de excelență Steaua CSM EximBank. Este un pic cam devreme să spun cine sau câți pot ajunge să joace în Liga Națională de baschet. M-aș hazarda să spun 1-2-3 sau 4. Ne dorim cât mai mulți. Dar, ce vă pot spune este că avem copii la U14 care au deja 1,97 m, copii foarte bine proporționați pentru baschet. Avem jucători foarte buni. Avem perspective”, afirmă Dan Dacian, președintele clubului care îi poartă numele din 2005 încoace și coordonator al întregului efectiv de antrenori. Fost baschetbalist profesionist, Dan Dacian visează poate cel mai mult. Dar este și moderat.

Steaua CSM EximBank caută baschetbaliști pentru anii cer vor veni. Pentru că oricât de mult îți dau americanii, sârbii sau lituanienii pe teren, inima echipei are nevoie de sânge autohton. Și nimic nu se compară cu satisfacția de a construi drumul unui jucător și de a te baza mai apoi pe el pentru a face diferența. Programul și-a dovedit eficiența. Cel mai clar exemplu – George Darwiche. Andrei Arion urmează aceleași trepte, cu obiectiv final echipa mare. Iar echipa de la Dan Dacian, de la U14, lasă axcum să se întrevadă destule posibilități.

Am pierdut un singur meci tot campionatul, o partidă pierdută pentru că erau copiii răciți și bolnavi în acel moment. Am cam dominat campionatul. Am avut și un turneu internațional care ne-a ajutat foarte mult – a fost o experiență foarte bună pentru copii.

În competiția de la Oradea nu știu dacă am avut în toate cinci meciurile un sfert pierdut! Am câștigat destul de detașat toate meciurile, la peste 10 puncte. 10-15 puncte. Am jucat în finală cu Baller Otopeni – echipă de excepție, în semifinală am învins-o pe Oradea, echipa gazdă. În rest, a fost diferența prea mare…”, povestește Dan Dacian. Scorul finalei de juniori III la campionatul municipal din weekend a fost 86-31 cu aceeași Baller Otopeni. O echipă foarte bună, care prin diferența de scor încasată nu face decât să întărească forța “dacilor”.

Dan Dacian recunoaște: Avem un punct de atracție foarte mare, prin acest parteneriat cu Steaua, pentru că cei mai buni copii au continuitate”. Pentru părinți, este un argument extrem de important. Unul dintre singurele care nu poate fi combătut în actualul context. Așa cum Jukka Toijala și Roni Anzur – antrenorul principal și preparatorul echipei de seniori au fost la finalele juniorilor U20 și U18 din “Arena de baschet” pentru a urmări evoluțiile jucătorilor care vin din urmă, la fel cum Claudiu Fometescu urmărea meciurilor juniorilor, la fel oameni din staff-ul Stelei urmăresc ceea ce se întâmplă la U14 și mai joc.

La 14 ani, începi să îți dai seama cine va face performanță. Aici se triază copiii. Nu mai este o masă atât de mare de copii ca la mini sau baby. Este primul pas spre a face performanță. Noi încercăm să facem totul ca pe o joacă, să avem aceste elemente în orice antrenament, pentru că în societatea în care trăim este foarte greu să spui performanță la 14 ani. Părinții își îndrumă mai mult copiii spre școală. Eu cred că se pot face amândouă foarte bine, în paralel. Am multe exemple, inclusiv în echipa Stelei U18, U20 – sunt jucători care le fac foarte bine pe amândouă. Dar societatea noastră nu prea îți oferă acest model de gândire – că poți face și performanță și școală. Părinții spun – ori, ori. Eu cred că pot”, întărește Dan Dacian.

Viitorul Stelei poate fi portocaliu și negru. Poate fi asigurat de această pepinieră. Acesta este scopul. Iarbaschet club Dan Dacian produce pentru tot baschetul românesc. Este mai simplu la băieți, cu rampa de lansare spre Steaua. La campionatul municipal, toate clubul are medalii la toate categoriile. La babybaschet feminin, echipa condusă de Florentina Uță a încheiat campionatul municipal pe locul al treilea, cu medaliile de bronz la gât. Băieții de la babybaschet conduși de Andrei Beațu și Gabriel Stoclosa au trecut, în finala mare, de C.S. Spike, cu scorul de 42:17, câștigând competiția. Aceeași antrenori au mai trecut în palmaresul clubului o finală mare cu echipa de minibaschet masculin, pierdută însă, la Baller-Otopeni, cu scorul de 36:22.

Avem echipă pentru Campionatele Naționale de Babybaschet de la Mangalia – sperăm să venim și acolo în primele 8. Avem și echipe de fete – și pe ele nu le menționează nimeni. Avem fete foarte bune – inclusiv o fată născută în 2007, de zece ani, care are 1,83 m și are toate șansele șă fie o jucătoare de perspectivă de baschet”, punctează Dan Dacian, arătând sugestiv de ce este atât de important pentru copii programul R.E.S.P.E.C.T. care, pur și simplu, te duce undeva departe, dacă are motive să o facă.

Steaua visează că aici este viitorul. Copiii visează că Steaua le este viitorul.

 

 

U16

Încă un an de succes pentru centrul de excelență RESPECT – Steaua CSM EximBank!

Desi a fost un an greu atat din punct de vedere baschetbalistic, cat si sportiv, juniorii nostri ne-au demonstrat, inca o data, ca sunt capabili sa-si faca treaba in orice conditii.
Am jucat aproape fiecare finala a Campionatelor Nationale de baschet. Am inceput cu medaliile de bronz la U20 si am continuat obtinand titlul de vicecampioni nationali la categoria U18. Juniorii de la U16 au reusit sa domine Turneul fFnal si sa se incununeze campioni nationali, iar echipa noastra de seniori a adus o noua finala de Campionat National pentru stelisti dupa 21 ani de absenta.
La cele mai mici categorii, sportivii U14 de la ACS Dan Dacian au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, iar la U13 jucatorii de la BC Laguna Sharks s-au intors acasa cu medalii de aur.
Ultima competitie disputata de catre baietii nostri a fost cea de Liga 1 a echipelor ”satelit”, unde Steaua CSM EximBank a reusit sa adauge inca un rezultat bun in palmaresul juniorilor. La finalul acestei competitii, echipa noastra, formata exclusiv din juniori U18 si U20, a obtinut bronzul si a adus un discount de 10% la plata taxelor pentru sezonul viitor al Ligii Nationale.
Componentii echipelor de juniori Steaua CSM EximBank sunt sportivii proveniti din programul RESPECT, formati in cadrul proiectului ACS Dan Dacian – BC Laguna Sharks – Steaua CSM EximBank.
Cel putin unul dintre sportivii nostri a fost votat, de catre antrenorii participanti la Turneele Finale, pentru a face parte din echipa ideala ”BEST FIVE”: U20 – Andrei CALENIC si IONITA Daniel, U18 – IONITA Daniel, U16 – GAVRILOAIA Aurelian, U14 – ALISTARI Toma, U13 – Matei Aldea.
Avem in ”curtea” noastra:
- Cel mai de perspectiva jucator atat al Campionatul National U20 cat si al campionatului National U18 – Andrei ARION
Cel mai bun recuperator la categoria U18 – IONITA Daniel
MVP-ul U16 – GAVRILOAIA Aurelian
Cel mai bun pasator al Turneului Final U14 – Karim CHAKER
Cel mai bun recuperator al categoriei U13 – Matei Aldea
De asemenea, si alti sportivi proveniti din cadrul programului nostru si-au adjudecat premii individuale in cadrul Campionatelor Nationale de Baschet. Astfel, Antonio NASTURESCU a fost votat componet al echipelor “BEST FIVE” – U20 si U18, iar Dragos Andrei DICULESCU a castigat premiul de Cosgeter CN U20, amandoi fiind actualmente jucatori de baza ai echipei CSU Stiinta Bucuresti.
Pentru sezonul urmator ne propunem MAI MULT, insa suntem convinsi ca juniorii nostri ne vor intrece, din nou, toate asteptarile!

TEXT 2

NOI începem… NOI continuăm… ÎMPREUNĂ

ACS Dan Dacian – BC Laguna Sharks – Steaua CSM EximBank

U13: Incepand din 2011 echipele noastre s-au aflat permanent in finala Campionatului National: Vicecampioni Nationali 2011, Campioni Nationali 2012, 2013, 2014, Vicecampioni Nationali 2016
U14: 2012 a fost primul an in care echipele noastre s-au aflat in Final 4-ul Campionatului National: Vicecampioni Nationali 2012, Campioni Nationali 2013, 2014, 2016, 2017.
U15: Campioni Nationali 2014
U16: Din anul 2014, echipele noastre s-au aflat permanent in Final 4-ul Campionatului National: Vicecampioni Nationali 2014, 2015, Campioni Nationali 2016, 2017
U17: Campioni Nationali 2014
U18: Incepand din 2014 echipele noastre s-au aflat permanent in Final 4-ul Campionatului National: Campioni Nationali 2015, 2016, Vicecampioni Nationali 2017
La cele enumerate anterior am putea adauga numeroasele medalii de aur, argint si bronz, obtinute in competitiile municipale.
Nici rezultatele participarii in cadrul diverselor turnee internationale nu le vom enumera, pentru ca cel mai mult ne mandrim cu toti sportivii nostri – actuali si viitori baschetbalistii in LNBM, si nu numai:
-Darwiche Georges, Victor Petrache, Andrei Calenic, Berceanu Ionut, Dragos Diculescu, Antonio Nasturescu, Ovidiu Gherghina, Andrei Neagu, Alexandru Tentu, Ștefan Odea, Cosmin State, Razvan Gututui, Daniel Ionita, Alexandru Coconea, fiecare dintre ei, componenti ai loturilor nationale la diverse categorii. Menționam de asemenea, ca atât Alexandru Coconea cât și Daniel Ioniță au început activitatea baschetbalistica in localitățile natale, Constanta și respectiv Găiești.
-Primul jucător din istoria baschetului românesc, transferat la Real Madrid – Câțe Emanuel, actual jucator in prima reprezentativa a echipei Sevilla.
-Petrea Vlad și Câțe Emanuel, sunt doi dintre componenții echipei de 3×3, care a obținut prima medalie mondială de aur, la baschet, pentru România, la un Campionat Mondial 2011.
Fiecare dintre jucatorii mentionati anterior sunt exclusiv formati in familia ACS Dan Dacian – BC Laguna Sharks. Lor, li se alatura ceilalti juniori talentati pe care ii pregatim pentru marea performanta, dar si sutele de copii entuziasti care deprind tainele vietii de sportiv alaturi de antrenorii nostri.
Nici nu vom enumera fiecare dintre antrenorii nostrii care au muncit cot-la-cot cu sportvii… pentru ca nici unul dintre acestia nu a fost singur, am fost mereu impreuna. Insa va putem povesti despre Gabriel Stoclosa, Eduard Vochin si Michael Ziemer, fosti campioni nationali de juniori cu echipele Steaua CSM EximBank, actuali antrenori in cadrul echipei noastre.
Chiar daca initial aveam doua cluburi cu aceasi viziune, de 4 ani, deja, suntem uniti, mai buni si mai buni.
Impreuna mergem mai departe… impreuna vom munci cu totii pentru fiecare dintre sportivii nostri, impreuna vom sustine performanta sportiva!

_SKY0545

Steaua CSM EximBank, vicecampioana României la baschet masculin

Steaua CSM EximBank a câștigat medalii de argint, la finalul sezonului 2016-2017. În ultimul act al Ligii Naționale, roș-albaștrii au pierdut cu 75-61 meciul trei, U BT Cluj Napoca impunându-se, astfel, cu 3-0.
În partida de vineri, de la Steaua CSM EximBank au punctat David Dudzinski 14 puncte (7 recuperări), Morris Curry 12 puncte, Iuri Fraseniuc 10 puncte, Nikola Malesevic 9 puncte (5 recuperări), Cătălin Baciu 6 puncte (5 recuperări), Marius Runkauskas 5 puncte, respectiv Randal Falker 5 puncte.
Steaua CSM EximBank câștigă, astfel, medalii de argint, după ce, sezonul trecut, reușea să se claseze pe locul trei.

17192441_1291925327552801_4472599706162768346_o

Fan Zone vineri, la meciul trei al finalei cu U BT Cluj Napoca

Steaua CSM EximBank pregătește o zi plină de surprize pentru fanii săi și pentru toți iubitorii de baschet din București!

Meciul trei al finalei cu U BT Cluj Napoca va putea fi urmărit, vineri seara, pe un ecran gigant, amplasat în parcarea Sălii ”Mihai Viteazul”! Vă așteptăm pe toți cei care nu ati reusit sa va procurati bilete începând cu ora 19:00, cu concursuri cu premii (Kiss Cam, Johnny Bravo Cam, Dance Cam, Smile Cam), zonă de food&drink, campanii de sampling din partea sponsorilor noștri, dar și multe alte suprize!

Pentru ca toate acestea să se desfășoare în condiții cât mai bune, îi rugăm pe toți fanii care vor asista la meci să își lase mașinile la Afi Palace Cotroceni, pentru că în interiorul Sălii ”Mihai Viteazul” nu se va putea parca!

De asemenea, toți cei care au achiziționat bilete pentru meciul dintre Steaua CSM EximBank și U BT Cluj Napoca sunt invitați să ajungă din timp la sală, îmbrăcați în alb!

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București