IMG_4735_1024x683

CSM Steaua București EximBank, înfrângere pe terenul campioanei

În reeditarea finalei de anul trecut, campioana U-BT Cluj a învins CSM Steaua București EximBank, scor 84-68.

De la CSM Steaua s-au remarcat Jonte Flowers, 15 p, 6 rec, 3 pd, Dragan Zekovic, 12 p, 3 rec, Luka Lapornik, 12 p, 2 rec, Cătălin Baciu, 10 p, 6 rec şi Pavel Marinov, 10 p, 7 pd.

„Clujul a avut o atitudine corectă încă de la început. Noi tot timpul am fost nevoiţi să alergăm după ei. Sunt dezamăgit de modul în care ne-am prezentat, iar asta îmi dă de gândit. Aceste echipe au jucat finala sezonului trecut şi am vrut să avem mai multă determinare, mai multă dorinţă, să luptăm pe acest teren. Nu am avut aceste lucruri şi asta e o mare dezamăgire pentru mine. Cu acest joc nu putem emite pretenţii la o nouă finală”, a declarat antrenorul finlandez al bucureștenilor.

CSM Steaua a ajuns la un bilanț de 14 meciuri câștigate și 7 pierdute. În ultima etapă a primei faze din sezonul regulat, elevii lui Jukka Toijala vor primi vizita celor de la Oradea, într-un meci programat sâmbătă, 24 martie, de la ora 20:15.

Foto: /www.cjsport.ro

_SKK3327

Jukka Toijala: „Am reușit să respectăm planul de joc timp de 35 de minute”

Într-un meci din cadrul etapei cu numărul XXI, BCM U Pitești a primit vizita lui CSM Steaua Eximbank București. Scorul a fost echilibrat pe întreaga durată a partidei, însă în cele din urmă oaspeții au reușit să învingă cu scorul de 80-77.
După fluierul final al acestei confruntări, Jukka Toijala s-a arătat mulțumit de jocul echipei sale însă, în același timp, a analizat cu multă obiectivitate perioada următoare.

Interviul cu Jukka Toijala poate fi citit pe www.totalbaschet.ro.

29313391_1818038048227084_5315148292248567808_o

Pas important către turneul final

După ce, vineri, CSM Steaua EximBank București U18 powered by SLooP a pierdut cu Viitorul Cluj, 86-92, astăzi, formația bucureșteană s-a revanșat și a câștigat cu CSS Bega Timișoara, 78-50, făcând un pas important către turneul final.
Marcatori: Arion 15p, Sava 1p, Dudaș 11p, Gavriloaia 25p, Haranguș 4p, Bălteanu 17p, Viuleț 3p și Constantin 2p.

_SKK3916

Victorie în deplasarea de la Pitești pentru CSM Steaua București EximBank

CSM Steaua București EximBank a învins BCM U FC Argeș, la Pitești, într-un meci contând pentru etapa a 21-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, scor 80-77.

Formația antrenată de către Jukka Toijala a reușit să se desprindă la un maxim de 16 puncte, însă argeșenii au revenit.
Dragan Zekovic a încheiat meciul cu 17 puncte, urmat de Baciu, Runkauskas și Flowers cu câte 13. CSM Steaua a fost lipsită de Brandon Taylor și Jason Boone, însă a jucat cu ceilalți șase jucători străini. În plus, a absentat Iuri Fraseniuc.

CSM Steaua București ajunge la 14-6 și urmează să susțină restanța cu U-BT, la Cluj-Napoca. În ultima etapă, formația din capitală primește vizita lui CSM CSU Oradea.

Basketball - LNBM - Men's National Basketball League game between CSM Steaua Bucharest and U BT Cluj Napoca. December 2017

Virgil Stănescu, președinte CSM Steaua București EximBank: ”Vom analiza meciul cu Timișoara și vom lua măsurile care se impun”

Ce s-a întâmplat în meciul de aseară, cu BC Timișoara? Victoria părea asigurată când CSM Steaua a pus pe tabelă un avantaj de 25 de puncte.
Felicit Timișoara pentru lecția pe care ne-a oferit-o timp de 17 minute. Este una greu de digerat pentru noi, dar sper că avem ce învăța din ea. Oaspeții noștri au arătat o determinare pe care am văzut-o și în Cupă, cu Sibiul, și care nouă ne lipsește, în acest moment. Vom analiza meciul și vom lua măsurile care se impun, pentru că noi suntem responsabili pentru această surpriză de proporții. Dacă am fi contracarat cu istețime curajul și determinarea lor, această răsturnare nu ar fi avut loc. Ne cerem scuze fanilor care au venit și ne-au susținut. Ne vom revanșa față de ei!

_SKK2239CSM Steaua a realizat, săptămâna trecută, două transferuri importante. De ce acum?
Sunt trei motive clare pentru care am realizat aceste două transferuri: nu am câștigat niciun meci echilibrat, nu am reușit să ne impunem în niciun duel important în deplasare și avem oscilații mari în joc. Toate acestea țin de experiență, de puterea de a face față presiunii și de mentalitatea de învingător.
Din păcate, de multe ori am constatat că suntem două echipe diferite: una care joacă acasă și una care evoluează în deplasare. Din acest moment, vom avea o concurență acerbă între jucători. Antrenorii noștri vor avea acum posibilitatea de a alinia diverse formule la meciurile din Top6 și playoff. Jonte Flowers și Randal Falker pot elimina aspectele negative din jocul nostru. Cred în continuare că această echipă are potențialul și calitatea pentru a se lupta pentru titlu, pe care ni-l dorim foarte mult.
Până atunci, ne așteaptă un drum lung, în care trebuie să muncim, iar schimbările nu vor veni peste noapte. Trebuie să avem răbdare și să înțelegem că cel mai important lucru e să atingem vârful de formă în luna mai. Am mai fost pe primul loc în clasament, dar asta nu ne-a ajutat să ajungem la aur.
Este cel mai echilibrat campionat din ultimii ani. Suntem la 2 victorii distanță de locul întâi, la una de locurile 3-4. Cred că următoarele etape și Top6 vor aduce modificări substanțiale clasamentului, pentru că fiecare meci va fi echilibrat. Noi trebuie să fim pregătiți pentru luptă și avem nevoie de suporteri lângă noi!

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București