27. Dragan ZEKOVIC

PositionPower Forward
Data nașterii27 Mai 1987
NaționalitateMuntenegru
Înălțime2.09 metri
Număr de joc 27

Pivotul de 30 de ani și 2.10 m vine de la Karpos Sokoli, câștigătoarea Cupei Macedoniei și vicecampioana acestei țări.
Zekovic, care poate evolua pe pozițiile 4 și 5, și-a început cariera profesionistă la Avala Ada și Atlas, în Belgrad. A jucat, apoi, între 2006-2010, în campionatul Austriei, pentru Vienna și Arkadia Traiskirchen Lions. A mai trecut pe la FMP Železnik, OKK Belgrad și Vojvodina Srbijagas, până să ajungă la CSU Asesoft Ploiești.
Alături de prahoveni, Zekovic a jucat 21 partide oficiale. Este vorba despre zece în EuroCup cu medii de 10.3 puncte și 3.8 recuperări pentru 10.1 la eficiență cu 44% la trei puncte, respectiv 11 partide în Liga Națională cu medii de 14.9 puncte, 5.3 recuperări și 1.5 pase decisive pentru 17.5 la eficiență. Din păcate, după doar jumătate de sezon, Zekovic a aflat suferă de o boală gravă și a fost nevoit să se retragă din baschet, pentru a se concentra asupra sănătății sale.
După 30 de luni, în care a reușit să se refacă și s-a căsătorit cu Anja Šaranović, un model de succes în Serbia, și-a reluat activitatea sportivă și a semnat un contract cu macedonenii de la Karpos Sokoli 2000 Skopje. Aici a evoluat în peste 50 de meciuri(în campionat, Liga Balcanică și Liga Adriatică). În prima ligă macedoneană, a avut medii de 10.9 puncte, 4.7 recuperări și 1.4 pase decisive. A jucat finala, dar a pierdut în decisiv lupta cu MZT. Medii asemănătoare a avut și în celelalte competiții.
Zekovic este un jucător talentat și cu o inteligență aparte în ceea ce privește viziunea pe teren. Poate înscrie cu ușurință prin slam dunk(Ex: https://www.youtube.com/watch?v=dYRlhU08mAM), dar are procentaje foarte bune și de la distanță!

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București