Jukka Toijala

PositionAntrenor principal

Jukka Toijala a fost de trei ori campion în Finlanda ca jucător. A început să antreneze în 2006 și a devenit rapid unul dintre cei mai buni tehnicieni din țara nordică, ducând cluburile Kouvot și Kataja până în finala campionatului. De altfel, la Kataja a cunoscut cele mai mari performațe ca antrenor, reușind să ajungă până în sferturile de finală ale Eurochallenge, în 2013, învingând, pe traseu, pe CSU Ploiești și Gaz Metan Mediaș.

În 2014, Toijala a luat un an de pauză de la antrenorat, pentru a lucra în Federația Finlandeză de Baschet, dar și pentru a vizita cluburi din Europa și SUA(Frankfurt Skyliners, Khimky, Olimpia Ljubljana, Davidson College, LA Lakers). În toamna lui 2014 a revenit la Kataja, pe care a condus-o în a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup, dar și în playoff-ul campionatului național.

Încă din 2005 a condus naționalele de juniori ale Finlandei, iar din 2010 este omul din spatele ofensivei lui Henrik Dettmann, pricipalul echipei naționale de seniori, cu care a participat la 4 campionate europene și la Mondialele din 2014.

Jukka Toijala, un adept al jocului rapid și colectiv și a unei apărări agresive, a urmărit Liga Națională de Baschet Masculin a României, unde au evoluat finlandezul Gerald Lee, dar și Jonte Flowers, fostul său elev de la Kataja.

Alături de CSM Steaua București EximBank, a cucerit argintul în ediția 2016-2017.

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București