Primul transfer! Cameron Long, noul fundaş al Stelei!

WelcomeLong

“Cam” Long are 27 de ani şi măsoară 1.93 metri. Are tot ce îi trebuie pentru a juca pe poziţia 2, dar şi pentru a ajuta eficient pe 1 şi pe 3. Atletic, bun în apărare şi cu tot arsenalul pentru atac, fundaşul american a terminat universitatea George Mason, fiind şi acum bun prieten cu Vlad Moldoveanu. Sperăm ca noul nostru jucător să se remarce în FIBA şi în Liga Naţională şi, de ce nu, să devină un candidat pentru acordarea paşaportului românesc în vederea Eurobasket 2017.
Născut în Palm Beach (Florida), pe 30 decembrie 1988, Cameron Scott Long, unul dintre liderii all time ai universităţii sale, alături de colegi precum Luke Hancock sau Folarin Campbell, a debutat în Europa la Siauliai, în Lituania. Aici s-a văzut eliminat în semifinalele Baltic League, respectiv în campionatul national de puternicele Zalgiris Kaunas şi Lietuvos Rytas.
A trecut apoi la Le Mans, în Franţa (Pro A). A debutat în Eurocup cu echipa din Hexagon şi a pierdut în play-off în faţa viitoarei campioane, ASVEL. A evoluat foarte bine pentru Le Mans şi a intrat în vizorul lui Ratiopharm Ulm, formaţie alături de care şi-a continuat aventura în Eurocup! Avea să ajungă până în optimile competiţiei, reuşind nişte meciuri memorabile în sezonul 2013-2014. 21 de puncte cu Cimberio Varense, 18 puncte şi 6 assisturi în victoria cu Valencia, campioana competiției în acel an, şi alte partide formidabile au dus Ulm-ul în semifinalele Germaniei şi în finala Cupei.
Din păcate, după acel sezon avea să stea pe bară un an întreg. O accidentare nu foarte gravă l-a făcut să fie precaut şi să îşi acorde timp pentru a se recupera 100%. Steaua CSM EximBank l-a vrut şi anul trecut, dorind să îi acorde şansa de a reveni în circuitul Eurocup, dar Cameron semnase deja, tot în Germania, la S. Oliver Baskets. A dus echipa în play-off şi a terminat sezonul fără probleme medicale, aventura din Wuerzburg luând punct după runda pierdută în faţa campioanei Brose Baskets.
Cameron a avut medii de 9.9 puncte pe meci, 2.8 recuperări şi 3.1 pase decisive, în 25 de minute petrecute pe parchet. Suntem siguri că Liga Naţională şi întrecerea FIBA i se vor potrivi de minune noului nostru jucător, căruia îi urăm “Bun venit în familia Steaua!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București