Randal Falker revine la CSM Steaua București EximBank!

_SKY2936

La cei 2.01 metri, Randal Alan Falker este un pivot “undersize”, total atipic şi incredibil de eficient. Cu o experienţă formidabilă în spate, Falker revine la București să întărească echipa lui Jukka Toijala, pentru partea decisivă a sezonului. Un specialist al recuperărilor, capacelor şi fazelor spectaculoase, americanul este foarte iubit de fanii roș-albaștri! ”Am revenit la București ca să termin treaba începută sezonul trecut!”, a declarat Falker.

Randal Falker este deja un nume consacrat în baschetul european la cei 33 de ani ai săi. Braţele sale interminabile şi IQ-ul baschetbalistic ridicat l-au pus în lumina reflectoarelor încă din anii de liceu, fiind în topul celor mai buni jucători din Statele Unite în 2003, înainte de a intra la colegiul Southern Illinois. Capace, recuperări, spirit de echipă şi medii tot timpul aproape sau atingând “double-double” – asta a adus cu el peste Ocean.

Basketball - LNBM - Men's National Basketball League game between Steaua CSM EximBank Bucharest and U BT Cluj March 2017A semnat în Franţa la Cholet, fiind coleg cu superstarul Nado De Colo. Împreună au ajuns în finala Eurochallenge chiar în primul său an, iar dacă Keith Langford nu ar fi adus victoria lui Virtus Bologna (77-75), Randal ar fi fost desemnat MVP-ul finalei, cu 13 puncte şi 11 recuperări. A fost oricum un sezon fantastic, Falker reuşind de două ori 18 recuperări şi o dată 20, recorduri ale competiţiei. Avea să fie doar începutul, iar anul 2010 titlul de i-a adus titlul de campion şi Supercupa Franţei, performanţe care i-au deschis debutul în Euroligă.

Noul pivot al CSM Steaua București EximBank a jucat un sezon în Turcia după patru ani la Cholet. A semnat cu Besiktas Istanbul şi a ajuns în TOP 16 Euroligă în sezonul 2012-2013. Totuşi, nu a avut rolul pe care şi l-ar fi dorit astfel că s-a întors în ţara în care deja era un nume cunoscut. Între 2013 şi 2016 a evoluat pentru Sluc Nancy, devenind căpitanul unei echipe din care numele sonore nu au lipsit niciodată.

În 2014, Randal Falker a fost desemnat cel mai bun jucător străin din campionatul Franţei, MVP printre toţi străinii din puternica Pro A! Statisticile sale au fost incredibile: 11.3 puncte pe meci, 9.3 recuperări, 3.7 asisturi şi 1.9 capace! Nancy a ajuns în semifinale şi a jucat finala Cupei Franţei, iar Randal a prins un loc în All Star Game!

Basketball - LNBM - Men's National Basketball League game between Steaua CSM EximBank Bucharest and U BT Cluj March 2017Pentru formaţia sa au urmat două sezoane excelente în Eurocup, iar în primul an Nancy a ajuns în Top 32 acolo unde a dat pentru prima dată piept cu o echipă românească. Cele 16 puncte, 8 recuperări, 4 asisturi şi 3 capace în victoria de pe teren propriu cu Ploieştiul l-au făcut pe managerul Ionuţ Georgescu să îl ţină minte pe jucătorul a cărui coafura rasta nu are cum să nu atragă privirea celor din jur. Astfel, după o primă jumătate de sezon în care nu a primit prea multe şanse de la AEK Atena, locul al treilea în Grecia şi calificată în playofful Champions League, Randal Falker a acceptat, sezonul trecut, propunerea clubului stelist de a i se alătura în lupta pentru campionat şi Cupă! A fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, reușind medii de 8.2 recuperări și 11 puncte, în cele 25 de partide disputate în tricoul roș-albastru.

Falker vine din Argentina, de la clubul Salta Basket, unde a jucat doar 5 meciuri, cu medii de 6 puncte, 5 recuperări în 17 minute pe meci.

Randal Falker va purta pe tricou numărul 0 şi a semnat cu CSM Steaua București EximBank până la finalul sezonului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București