Steaua și A.L.I.A.T. Luptă pentru Tineri

salt

La Oradea, jucătorii CSM Steaua București au purtat șosete verzi, demarând campania ”Verde stop!”. Pe Instagram, Facebook, de la televizor și din sală oamenii s-au și ne-au întrebat ce înseamnă acest mesaj.

Acest gest a reprezentat prefața proiectului SALT (Steaua și A.L.I.A.T. Luptă pentru Tineri), un program de responsabilitate socială realizat de CSM Steaua EximBank împreună cu A.L.I.A.T. (Alianța pentru Lupta împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor).
SALT este primul proiect de acest gen derulat în România, care își propune să adune laolaltă sportivi, antrenori și specialiști în psihologie, în adicții și în consilierea copilului aflat în dificultate. Astfel, avem bazele primei intervenții prin care un club sportiv este folosit ca pârghie educațională pentru schimbarea destinelor unor copii aflați în situații care îi predispun la delincvență, consum de droguri și abandon școlar, mulți dintre ei venind din familii destrămate din cauza adicțiilor.

Ne propunem elaborarea unui program care să cuprindă un mix de intervenții psihologice, sociale și sportive și formarea unei echipe de 12-15 copii cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, aflați într-o situație de vulnerabilitate socială și psihologică.

FONPC (Federația ONG-urilor Pentru Copii) ne-a asigurat deja de tot suportul posibil iar în acest moment suntem în căutarea unor parteneri care să susțină această inițiativă. De la o sală închirată de două ori pe săptămână pentru ca acești copii să facă sport și să deprindă tainele baschetului alături de antrenorii din programul RESPECT și de voluntarii ALIAT și până la acțiuni de teambuilding, întâlniri cu personalități din sport și nu numai, care le vor fi mentori și speakeri, Cupa SALT sau șansa ca la finalul programului cei mici să poată deveni voluntari în cadrul clubului, toate acestea vor necesita eforturi și o implicare activă din partea noastră în perioada februarie-iunie 2018. Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul abandon școlar iar abandonul școlar și consumul de droguri sunt probleme cu care tinerii se confruntă din ce în ce mai des din nefericire. Noi suntem aici pentru a respecta motto-ul campaniei: “Învață să crezi în steaua ta!”. #OneBigArmy vrea să schimbe destine fiindcă CSM Steaua EximBank este mai mult decât un simplu club de baschet.

Dacă vreți să ajutați acest proiect unic, din orice postură (sponsor, partner media, voluntar, consultant), puteți trimite un mail la ionut.georgescu@steauabaschet.ro sau puteți suna la 0743123696.

#VerdeStop #OneBigArmy #Aliat #SALT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București