Virgil Stănescu, încadrat la conferința de presă de “tradiția și viitorul Stelei” – Sorin Ardelean și Andrei Arion

IMG_5524

Steaua CSM EximBank revine în finala pentru titlul național în baschetul masculin românesc după o pauză de 21 de ani. Finala Ligii Naționale se dispută în perioada 19 – 31 mai, între U-BT Cluj-Napoca și Steaua CSM EximBank.
Parteneriatul dintre CSA Steaua, CSM București și EximBank, început în 2013 și manageriat de Virgil Stănescu, prin Baschet Club Atletic, atinge astfel apogeul, la patru ani de la revenirea roș-albaștrilor în primul eșalon baschetbalistic.

Virgil Stănescu: “Au trecut 26 de ani de ultimul titlu național, suntem pe locul doi ca număr de titluri după Dinamo și ne dorim ca, în curând, acest lucru să se schimbe. Acum 26 de ani, eu nu ma apucasem de baschet! Iar după 20 de ani de activitate sportivă și patru ani în management, am ajuns să fim din nou în finală și acest lucru mă bucură enorm. Prioritatea noastră, de a readuce performanța în București, se bazează pe bucureșteni și se bazează pe copiii din acest oraș. Alături de două cluburi de copii – Dan Dacian și Baschet Club Laguna – reușim să promovăm baschetul nu ca hobby, ci ca și unealtă educațională, am reușit să șlefuim talente și caractere, iar acest lucru este la fel de important pentru noi ca finala pe care o vom juca.
După 26 de ani de la ultimul titlu și după 21 de ani de la ultima finală, Steaua și baschetul bucureștean au revenit în elita baschetului românesc. Zic 21 de ani, dar oarecum acum 4 ani făceam pasul din nou în Liga Națională, atunci când am venit la Șteaua și acest rezultat ne certifică puțin traseul nostru de performanță, exact ce ne-am propus să facem: pași importanți către această finală. Steaua CSM EximBank nu înseamnă numai echipa de seniori. În decursul acestor patru ani am reușit să promovăm și să atingem mulți copii și tineri, să fim o pepinieră pentru loturile naționale, indiferent de vârstă, și să promovăm valori care depășesc puțin liniile terenului de baschet. Întotdeauna am avut ca prioritate educația – unul dintre pilonii proiectului nostru și împreună cu partenerii noștri – municipalitatea, Clubul Sportiv Municipal, cu ajutorul Consiliului General al Primăriei, Clubul Sportiv al Armatei și EximBank – am reusit sa promovam aceste valori care, într-un timp atât de scurt totuși, ne-au făcut să fim poate cel mai prolific club de baschet din tara. Atingem sub tutela noastră în jur de 1.200 de sportivi, suntem prezenți în școli – în 40 de locații în București, am promovat 25 de sportivi la loturile naționale. Mă bucur că și echipa de seniori promovează un baschet de calitate. Aceste rezultate ne certifică faptul că pașii pe care i-am făcut sunt cei corecți, că valorile pe care le-am promovat sunt cele care definesc anumite modele, atât pe teren, cât și în societate. Notorietatea ne obligă să ne implicăm pe plan social”, a declarat Virgil Stănescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, astăzi, la București.

IMG_5566Sorin Ardelean: “Nu sunt multe de spus despre titlul din 1991. S-a jucat pe parcursul sezonului regulat cu o echipă decimată, au fost foarte multe accidentări la nivelul echipei – de acolo și rezultatele în meciurile directe împotriva Clujului, care ne-a administrat două bătăi destul de severe. S-a ajuns la finală, s-a mers la meci acolo. Am întâmpinat o relaxare a lor care până la urmă s-a dovedit a fi fatală. Ei au considerat că acea echipă pe care o întâlneau în finală e una și aceeași cu cea pe care o întâlniseră în sezon. Au luat meciul mai ușor și au încercat să se trezească, dar n-au prea reușit. Cred că finala a fost câștigată acolo, la ei în sală. A fost frumos. Sper să retrăim cu ajutorul echipei Steaua CSM EximBank și a lui Virgil Stănescu aceste momente și le urez baftă în finală. Cred că șansele Stelei sunt foarte mari în finală. La fel ca la ultimul campionat luat, Clujul se așteaptă să ia acest titlu en fanfare 3-0, poate 3-1. Asta arată că există acea relaxare și lipsă de concentrare. Putem specula acest lucru cu o mobilizare și o dăruire exemplară. Cred că titlul se joacă”.

IMG_5552Andrei Arion: “Baschetul pentru mine a fost o joacă la început. Veneam să mă distrez cu prietenii. Nu îl luam în serios, dar pe parcurs, am progresat, m-am antrenat și ușor-ușor am văzut că îmi place foarte mult sportul acesta și că îmi doresc să devin jucător de baschet profesionist. Dar, trebuie să o iei pas cu pas, progresul este foarte important și nu poși face pași mari. Doar pași mici.”

Finala Ligii Naționale de Baschet se dispută, la fel ca și seriile semifinale, după sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”, învingătoare fiind declarată echipa care reușește să adune trei victorii.

Programul finalei Ligii Naționale de Baschet
Meciul 1 – 19 mai, la Cluj-Napoca, ora 19:45
Meciul 2 – 21 mai, la Cluj-Napoca, ora 19:00
Meciul 3 – 26 mai, la București, sala Mihai Viteazul, ora 20:00
Meciul 4 – 28 mai, la București, sala Mihai Viteazul, ora 19:30, dacă este necesar
Meciul 5 – 31 mai, la Cluj-Napoca, dacă este necesar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Primaria Municipiului Bucuresti
Regina Maria
Exim Bank
Taverna Sarbului
La Piatza
Super Bet
Apa Talea
Afi Palce Cotroceni
Himalaya Herbal Healthcare
Toyota
Physio Medical Center
Sport Guru
Sloop
Therme București